Menü

Információ

Időpont:
2019.07.07 - 2019.07.28
(21 éjszaka)

Részvételi díj:
3 hét: 95 000 forint

Alsó korhatár:
8 éves kor
Felső korhatár:
Új gyerekeknek 16 éves kor,
régi táborosoknak 17 éves kor

Elérhetőség

csillagtorony@gmail.com

Táborvezető
Havas Gergely 36-30-5891-156
Kapcsolattartó:
Divinyi Dóra 36-70-6730-706

Facebook oldalunk


Helyszín

Az Aggteleki Nemzeti Park szívében található Szelcepuszta turistaház

Szállás - Szelcepuszta Turistaház

Szin községtől mintegy 5 kilométerre, az Aggteleki-karszt közepén található. Az Aggteleki Nemzeti Park területén elhelyezkedő Szelcepuszta erdészeti épületegyüttes egyik tagja az erdei iskolaként is működő, egész évben nyitvatartó Szelcepusztai turistaház.

Az kulcsosház az 1960-as években épült. Az elhelyezés 2, 3 ill. 8 ágyas szobákban történik. A szobákhoz a folyosóról nyíló közös női ill. férfi zuhanyzók és WC-k tartoznak. Az épület maximális befogadóképessége 40 fő.

Szelcepuszta Turistaház
Cím: 3761 Szin-Szelcepuszta

Környezet - Aggteleki Nemzeti Park

A tábor a festői szépségű Aggteleki Nemzeti Park közepén helyezkedik el. A Gömör-tornai karszt Magyarország legészakibb tája, így különleges mikroklímájának köszönhetően itt még nyáron is, a máshol megszokott kiégett, sárga fű helyett buja, zöld erdőkben, mezőkön lehet kirándulni. A helyi változatos domborzati, és geológiai adottságoknak köszönhetően a tábor közvetlen közelében a legkülönfélébb karakterű területek váltják egymást. Völgyekbe ékelődött mezők kúsznak a távolba, az ültetett fenyvesek, bükkösök, és tölgyesek mellett érintetlen, természetes növénytakarójú területek is vannak, bozótosokkal, sziklás-ligetes hegyoldalakkal, víznyelő kürtőkkel, és vegyes fákkal.

Az erdészeti telepen, ahol a ház is található, elkerített területeken gímszarvasokat, vaddisznókat, és lovakat tartanak, a vadaskertekhez hasonló körülmények közt.

tábor helyszín tábor helyszín tábor helyszín